Share

Safran risotto med serranoskinke

Safran risotto med serranoskinke
Safran risotto med serranoskinke
hovedret 30 min. 4 personer Prima Donna maturo

Ingredienser:

60 g Prima Donna maturo (rød) – revet, plus lidt ekstra i flager til garnering
6 dl kyllingebouillon
40 g smør
1 lille løg, snittet
175 g risottoris
75 ml tør hvidvin
lidt safrantråde
2 spsk. olivenolie
3 skiver serranoskinke, hver skive revet i 3 stykker
12 friske blade salvie

Tilberedning:

Bring bouillonen i kog sammen med safrantrådene og lad dem koge på lavt blus. Smelt smørret i en stor pande ved lav varme. Steg løget og rør risen i. Steg blandingen i 2 til 3 minutter til kernerne er glasagtige. Rør vinen i og lad blandingen koge let, indtil den er fordampet.

Hæld så bouillonen ved lidt efter lidt; tilsæt 1 kop ad gangen, mens der røres, og vent til fugten er optaget, før du igen tilsætter bouillon. Kog det hele i cirka 20 minutter, til risen begynder at se cremet ud og er tilpas bidefast.

Sluk for varmen og rør den revne Prima Donna maturo i risottoen. Læg låget på gryden og lad smagen trække ind et par minutter.

Varm olien i en pande og steg skinkestykkerne kort tid. Tag dem af panden og lad dem dryppe af på køkkenrulle. Steg salviebladene på den samme pande, indtil de er sprøde.

Fordel risottoen på tallerknerne og pynt med den sprøde parmaskinke, salvieblade og lidt flager af den Prima Donna maturo.

Vintip:

Soave (hvid, Italien)