Share

Risotto med Prima Donna og spinat

Risotto med Prima Donna og spinat
Risotto med Prima Donna og spinat
Hovedret 4 personer Prima Donna maturo

Ingredienser

1 liter hønsebouillon eller vand
1 skalotteløg
10 g smør til sautering
300 g risottoris (arborio eller carnaroli)
1 dl hvidvin
150 g frisk spinat
30 g smør, skåret i tern
75 g friskrevet Prima Donna (rød)
havsalt og friskkværnet peber
fintrevet skal og saft af ½-1 usprøjtet citron

Tilberedning

Bring bouillon eller vand i kog i en gryde. Hak skalotteløget, og sauter det i lidt smør, til det er glasklart og mørt uden at have taget farve. Tilsæt ris, sauter videre i nogle min., og tilsæt så hvidvin. Lad vinen koge ind i risene. Tilsæt kogende bouillon eller vand lidt efter lidt, så risene er dækket hele tiden, og rør i risen undervejs. Lad risene koge i 15-18 min., så de er møre, men stadig med bid i. Det er vigtigt at krydre med salt under kogning, så saltet koger ind i risene (ikke for meget, hvis din bouillon er meget salt). Pluk og vask spinat grundigt, kom den i et dørslag og afdryp den. Skær spinaten ud i strimler med en skarp kniv. Tag risene af varmen, og rør smør i tern og revet primadonna i risottoen, så den får en flydende og cremet konsistens (du kan evt. tilsætte lidt ekstra bouillon for at få den rette konsistens). Vend de friske spinatstrimler i den varme risotto, så de lige falder lidt sammen. Smag til med salt, peber samt citronskal og -saft. Anret risottoen, og spis den med det samme, så den holder sin bløde konsistens og biddet i risene.