Share

Græskarsupper med Prima Donna

Græskarsupper med Prima Donna
Græskarsupper med Prima Donna
Forret 4 personer Prima Donna maturo

Ingredienser

Græskar suppe
500 g græskarkød, f.eks. hokkaido eller butternut (renset vægt)
2 skalotteløg
1 fed hvidløg
1 kvist rosmarin
1 liter bouillon eller vand
1 dl piskefløde
2-3 spsk. æbleeddike
havsalt og friskkværnet peber
1 spsk. olivenolie
60 g Prima Donna maturo (rød)

Krydderurteolie
½ bundt bredbladet persille
½ bundt estragon
½ bundt kørvel
1 dl olivenolie
fintrevet skal af ½ usprøjtet citron
havsalt og friskkværnet peber

Tilberedning

Græskar suppe

Skræl græskarret, og skær det ud i grove tern. Pil og hak løg og hvidløg. Sauter græskarret let i olie sammen med løg, hvidløg og rosmarin. Tilsæt bouillon, og lad det koge i 15 min., tilsæt så piskefløde, og kog i yderligere 5 min. Tag rosmarinkvisten op, og blend suppen glat og cremet. Smag til med salt, peber og cidereddike, så balancen bliver helt rigtig – det søde græskar skal krydres godt, så suppen ikke bliver for tung. Server græskarsuppen rygende varm med revet Prima Donna, krydderurteolie og godt brød på siden.

Krydderurteolie

Skyl krydderurterne i koldt vand, og dryp dem grundigt af. Pluk urterne groft, og kom dem i en blender sammen med olie, fintrevet citronskal, salt og peber. Blend til en grøn, homogen krydderurteolie. Kom krydderurteolie i et glas eller en lufttæt bøtte.