Share

Fyldte tomater med Prima Donna

Fyldte tomater med Prima Donna
Fyldte tomater med Prima Donna
Tilbehør 4 personer Prima Donna forte

Ingredienser

8 tomater
4 stængler bladselleri
1 løg
2 spsk. olivenolie
2 dl kogte speltkerner
½ bundt persille
½ bundt kørvel
½ bundt basilikum
Salt og friskkværnet peber
30 g ricotta
50 g Prima Donna forte (sort)

Tilberedning 

Skær et låg af tomaterne, og tag tomatkødet ud med en teske. Pres det igennem en sigte over en skål, så du får noget tomatsaft ud og slipper for kernerne.

Pil løget, hak det og snit bladsellerien fint. Sauter begge dele ganske kort i 1 spsk. olivenolie. Tag det af varmen, og bland det i de kogte korn, og tilsæt lidt af tomataften sammen med de hakkede krydderurter. Kornfyldet skal ikke svømme i saft, bare lige samles af den. Smag til med salt og peber.

Riv Prima Donna, og bland med ricotta og kornfyldet. Sæt tomaterne i et smurt, ovnfast fad. Dryp med lidt olivenolie, og kryds med salt og peber.

Bag tomaterne i ovnen ved 225˚C i 15-20 min, så de bliver bagt igennem og flot gratinerede på toppen. Tag tomaterne ud, og server dem med det samme.

Sammen med en god, fyldig salat og brød kan de gøre det ud for et måltid. De kan også spises som tilbehør til stegt fisk eller fjerkræ.