Share

Stegt kål med Prima Donna, majs og skalotteløg

Stegt kål med Prima Donna, majs og skalotteløg
Stegt kål med Prima Donna, majs og skalotteløg
Tilbehør 4 personer Prima Donna maturo

Ingredienser

3 friske majskolber
1 dl olivenolie
salt og friskkværnet peber
1 spidskål eller savoykål
4 skalotteløg
50 g Prima Donna maturo (rød) flager
1 bundt bredbladet persille
½ dl æbleeddike

Tilberedning

Tag bladene af majskolberne og skær kernerne af.

Steg majs af på panden i lidt olivenolie, i ca. 2-3 min., så de får en flot farve og falder lidt sammen. Krydr med salt og peber.

Tag de groveste yderblade af kålen, og del herefter kålen på langs i 8 lige store stykker, så der stadig sidder lidt ”stok” på alle stykkerne og holde sammen på kålen.

Dryp kålen med lidt olivenolie, og steg hårdt i 1-2 min. på hver side på en varm pande så kålen får en flot ”brændt” overflade. Tag kålen af panden, og læg stykkerne på et fad. Drys de lune majs og over kålen. Pil løgene, snit dem i helt fine strimler, og drys ud over kålen. Til sidst drysses med Prima Donna flager, hakket persille, olie, eddike, salt og friskkværnet peber.

Kan serveres som en selvstændig ret eller som tilbehør.