Share

Bagt selleri med salsa af Prima Donna

Bagt selleri med salsa af Prima Donna
Bagt selleri med salsa af Prima Donna
Tilbehør 4 personer Prima Donna maturo

Ingredienser

1 kg knoldselleri
2-3 spsk. cidereddike
5 kviste timian
1 spsk. koldpresset rapsolie
salt og friskkværnet peber

Salsa
50 g savojkål, skåret i grove stykker
1 bundt persille
1 dl koldpresset rapsolie
100 g Prima Donna maturo (rød)
½ dl æbleeddike
30 g hasselnødder
havsalt og friskkværnet peber
lidt rørsukker eller honning

Tilberedning

Skræl sellerien, og skær den i grove stykker. Kom stykkerne i et ovnfast fad, og vend dem med eddike, hakket timian, rapsolie, salt og peber.

Bag sellerien i ovnen ved 180˚C i 7-8 min., så de bliver møre, men stadig har godt med bid. Tag selleriene ud, og lad dem køle af.

Lav nu salsaen ved at komme alle ingredienserne i en foodprocessor og kør dem til en grov dip. Smag til med salt, sukker og peber, og vend så salsaen med knoldsellerien. Smag til sidst på det færdige resultat- måske skal der ekstra salt, peber, sukker eller eddike i.

De bagte selleri er godt tilbehør til lidt af hvert – stegt gris, kalvekød eller fjerkræ.