Share

Kalveculotte med citron, appelsin og persille

Kalveculotte med citron, appelsin og persille
Kalveculotte med citron, appelsin og persille
Frokost 4 personer Prima Donna maturo

Ingredienser

600 g kalveculotte
2 spsk. rapsolie til stegning
havsalt og friskkværnet peber
½ bundt bredbladet persille
50 g friskrevet Prima Donna maturo (rød)
fintrevet skal af 1 usprøjtet citron
fintrevet skal af 1 usprøjtet appelsin
1 tsk. fennikelfrø
1 spsk. balsamico
1 spsk. koldpresset rapsolie

Tilberedning

Befri kalveculotten for de værste sener og fedt.

Varm en pande op, tilsæt rapsolie, og brun kødet grundigt – giv det 1 min. på alle sider.

Tag kødet af panden, og læg det over i et ovnfast fad. Krydr med salt og peber. Sæt kødet i ovnen, og steg det ved 170˚C i 20-25 min. Mål evt. kødets kernetemperatur med et stegetermometer, inden du taget det ud af ovnene – ved 54-55˚C er det saftigt og medium stegt. Tag kødet ud, og lad det hvile ca. 10 min. – lad være med at pakke det ind, du risikerer, at kødet bliver overtilberedt.

Skyld og afdryp persillen grundigt, hak den og bland med friskrevet Prima Donna, fintrevet citron- og appelsinskal og knuste fennikelfrø. Bland det hele grundigt sammen.

Skær kødet ud i tynde skiver, og anret det på et fad. Krydr kødet med salt og friskkværnet peber, og dryp med balsamico. Kom til sidst ”drysset” hen over kødet, og dryp med rapsolie for at samle det hele.
God sammen med f.eks. fennikel-råkostsalat.