Share

Æg en Cocotte med kantarel

Æg en Cocotte med kantarel
Æg en Cocotte med kantarel
Brunch 4 personer Prima Donna maturo

Ingredienser:

4 æg
1 spsk. olivenolie
havsalt og friskkværnet peber
100 g kantareller(alternativ karl Johan, champignon eller østershatte)
10 g smør
30 g Prima Donna maturo (rød)
2 stilke kørvel

Tilberedning:  

Tag fire ovnfaste glas eller små skåle, smør dem med lidt olivenolie. Slå herefter æggene ud et af gangen i hvert glas. Krydr med salt og peber, kom dem i ovnen ved 170˚C og bag dem i ca. 10-12 min. indtil æggene er blevet faste, men stadig er bløde i midten.

Rens kantarellerne med en børste, og skær det nederste af roden af. Smelt smørret på en pande, og steg kantarellerne i 2-3 min. ved god varme. Krydr med salt og peber.

Kom de stegte kantareller oven på de bagte æg. Riv eller høvl osten ud over, og drys til sidst med lidt frisk kørvel.

Server æggene, mens de er lune, som en rigtig god brunchret eller til en lidt andeledes frokostservering.