Share

Prima Donna krydder souffléer

Prima Donna krydder souffléer
Prima Donna krydder souffléer
forretter 55 min 6 personer Prima Donna maturo

Ingredienser:

125 g Prima Donna maturo (rød), revet
3 spsk. smør + ekstra til smøring
3 spsk. mel
2,5 dl mælk
2 spsk. hakket persille
1 spsk. hakket dild
1 spsk. hakket purløg
friskkværnet muskatnød
4 æggeblommer
4 æggehvider

Tilberedning:

Forvarm ovnen til 175º C. Smør 6 ramekinere (enpersons ovnfast skål) med lidt smør.

Smelt smørret i en stegegryde og rør melet i. Lad det stege et stykke tid, uden at det bliver brunt. Tilføj mælken under omrøring og rør indtil det bliver en tyk sauce. Fjern gryden fra varmen, tilføj urterne og krydr med salt og muskatnød.

Bland æggeblommerne i en efter en. Hæld alt i en stor skål og lad massen afkøle til den er lunken.

Pisk æggehviderne med en knivspids salt. Bland først Prima Donna i melblandingen og vend derefter forsigtigt æggehviderne i. Hæld forsigtigt soufflé-blandingen i de ovnfaste skåle.

Bag souffléerne i omkring 25 minutter. Ovnen må ikke åbnes de første 15-20 minutter! Souffléerne er klar, når midten ikke bevæger sig længere, når du ryster dem.

Smager fremragende med creme fraîche.