Share

Gnocchi med Prima Donna-pesto

Gnocchi med Prima Donna-pesto
Gnocchi med Prima Donna-pesto
hovedret 45 min. 4 personer Prima Donna leggero

Ingredienser:

100 g Prima Donna leggero (alternativ: Prima Donna rød)
50 g friske basilikumblade, finthakkede. Læg nogle blade til side til pynt.
2 fed hvidløg, finthakkede
30 g ristede pinjekerner
1 dl ekstra jomfruolie
friskkværnet salt
citronsaft
1 kg melede kartofler som f.eks. Red Star
1 æggeblomme
200 g mel
250 g cherrytomater, skåret i fire stykker

Du skal også bruge: Foodprocessor eller en morter og støder

Tilberedning:

Riv 75 gram Prima Donna-ost, og tilbered pestoen ved at blande basilikum, hvidløg, pinjekerner og ost i en morter eller i foodprocessoren. Hæld gradvist olivenolien i blandingen, til den bliver en jævn og glat pesto. Smag til med salt og peber og en smule citronsaft, hvis du ønsker det. Sæt pestoen til side.

Skrub kartoflerne rene, og kog dem med skræl i saltet vand, til de er færdige. Hæld vandet fra kartoflerne, og pil og mos dem, mens de stadig er varme. Prøv at lave en mos med så få klumper som muligt. Lad mosen køle af, og tilsæt derefter en æggeblomme. Drys en arbejdsflade med lidt mel, og ælt mosen til en elastisk dej. Tilsæt melet til mosen lidt efter lidt. Undgå at ælte for hårdt, da dejen ellers bliver klistret.

Tag et stykke af dejen, drys mere mel på det, og rul det ud til en "lille pølse" på cirka 2 cm tykkelse med hænderne. Skær rullen ud i stykker på cirka 2,5 cm. Gentag dette, til hele dejen er skåret ud i stykker.

Tag en stor gaffel, og hold den i hånden, så grenene peger fremad. Tryk forsigtigt hvert stykke dej med din tommelfinger mod gaflens grene, og lad gnocchierne rulle over på et rent viskestykke. Gentag dette med alle dejstykkerne.

Kog gnocchierne i rigeligt saltet vand. Når de er klar, flyder de op til overfladen af sig selv. Det tager normalt et par minutter. Tag gnocchierne op med en hulske, og fordel dem på tallerkenerne. Fordel den grønne pesto og cherrytomaterne over gnocchierne, og drys retten med nogle flager af den resterende Prima Donna-ost. Pynt med de basilikumblade, du ikke brugte tidligere.

Vinforslag:

Pinot Grigio (hvid)

Til denne opskrift kan bruges både Prima Donna blå 30+ og Prima Donna rød.