Share

Oksemørbrad med grønne asparges

Oksemørbrad med grønne asparges
Oksemørbrad med grønne asparges
hovedret 45 min. 4 personer Prima Donna maturo

Ingredienser:

80 gr. Prima Donna maturo (rød)
16 grønne asparges
1 dl. marsala (italiensk dessertvin)
3 dl. kalvefond
700 gr. oksemørbrad (8 skiver)
4 tynde skiver Parmaskinke
friskkværnet peber
salt

Tilberedning:

Skær den nederste del af aspargesene og riv den røde Prima Donna groft. Kom marsalaen under kog til den svinder ind til halv mængde. Tilsæt kalvefond og lad det koge ind til en sauce.

Tænd ovnen på 200˚C.

Skær oksemørbraden i 8 skiver og drys med salt og peber. Steg eller grill mørbraden på en pande og smag den evt. til med salt. Kog aspargesene i 3-4 minutter til de er møre, men stadig sprøde.

Anret tallerknerne med 2 asparges efterfulgt af et stykke oksemørbrad og et stykke parmaskinke, derefter endnu 2 asparges og et stykke oksemørbrad. Drys med den groftrevne Prima Donna samt friskkværnet sort peber.

Til sidst sættes tallerknerne i ovnen indtil osten er smeltet. Serveres sammen med saucen.

Vintip:

Cabernet Merlot (rød, Frankrig)