Share

Saltimbocca

Saltimbocca
Saltimbocca
hovedret 30 min. 4 personer Prima Donna maturo

Ingredienser:

100 g Prima Donna maturo (rød)
8 tynde kalvefileter (2 fileter pr. person)
150 g tyndt skåret Prosciutto (parmaskinke)
12 blade frisk salvie
salt
en smule mel
50 g usaltet smør
3 spsk. olivenolie
1 dl tør hvidvin
250 g Agrocybe aegerita-svampe (kastanjesvampe)
400 g (frisk) tagliatelle

En traditionel italiensk ret fra regionen omkring Rom med et twist af Prima Donna.

Tilberedning:

Bank kødet med en kødhammer (eller få slagteren til at gøre det), hvis det er nødvendigt. Fileterne skal være tynde, så de nemt kan rulles sammen. Fordel skinken over kalvefileterne, og læg et par tynde skiver frisk Prima Donna og et eller to salvieblade på hver af dem. Rul dem sammen, og sæt et par cocktailpinde i dem for at holde sammen på rullen. Bland salt og peber med en smule mel, og rul kødet i blandingen.

Kog tagliatelle-pastaen ifølge instruktionerne på pakken. Smelt halvdelen af smørret og 1 spsk. olivenolie i en stor stegepande, indtil smørskummet forsvinder. Steg kødet, til det er gyldent.

Varm vinen i en stegepande for sig, og brug den til at stege kødet af. Lad vinen koge ind i et par minutter. Tag kødet af stegepanden, læg det på et forvarmet fad, og fjern cocktailpindene. Steg i mellemtiden svampene med salt og peber i 2 spsk. olivenolie ved høj varme, indtil de er gennemstegte.

Tilsæt et par skefulde kogevand til saucen og samtidigt resten af smørret i små stykker. Saucen skal omrøres konstant, indtil den når den ønskede konsistens. Hak de resterende 4 salvieblade fint.

Fordel tagliatelle-pastaen på tallerkenerne, og fordel svampene over pastaen. Skær kødet i skiver, og læg dem på pastaen. Fordel saucen på tallerkenerne, og pynt med friske flager af Prima Donna samt den finthakkede salvie.

Vinforslag:

Cabernet Sauvignon (Rød, Frankrig)