Share

Pasta med italienske kødboller

Pasta med italienske kødboller
Pasta med italienske kødboller
hovedret 35 min. 4 personer Prima Donna maturo

Ingredienser:

60 g Prima Donna maturo (rød) i tynde skiver
400 g (frisk) spaghetti

Ingredienser til kødboller:
40 g revet Prima Donna maturo (rød)
400 g hakket oksekød
25 g pinjekerner, ristede og groft hakkede
4 blade frisk salvie, finthakkede
½ dl rasp
1 fed hvidløg, finthakket
4 spsk. ricotta
3 spsk. olivenolie

Ingredienser til tomatsauce:
2 fed hvidløg
8 modne tomater
15 g frisk basilikum
2 spsk. ekstra jomfruolivenolie
1 løg, meget fint hakket
2 spsk. oregano
1 rød peberfrugt uden kerner og fint hakket
100 dl rødvin
1 spsk. Balsamico-eddike
1 spsk. brun farin
3/4 dl grøntsagsbouillon
3 soltørrede tomater, fint hakkede
1 sød peberfrugt i stykker
salt og friskkværnet peber

Forslag til variation: Tilføj saucen nogle friske oliven eller kapers.

Tilberedning:

Pil hvidløget, og hak det fint. Skær et kors i tomaterne, og læg dem i kogende vand i et par minutter. Læg dem i koldt vand, pil skindet af, og skær dem i store stykker.

Hak halvdelen af basilikummen fint. Varm 5 spiseskeer olivenolie på en pande med høje sider, og steg løgene. Tilføj hvidløget, oregano, finthakket basilikum og den røde peberfrugt. Lad det småkoge i 5 minutter med låg på panden. Tilføj vin, eddike, sukker og bouillon, og lad det koge ind til halvdelen.

Skær de soltørrede tomater i små stykker, og tilføj saucen de friske tomatstykker og den søde peberfrugt. Lad det simre i yderligere 15 minutter.

Kog spaghettien efter pakkens instruktioner. Bland pinjekerner, salvie, Prima Donna, rasp, hvidløg og ricotta med det hakkede oksekød. Tilføj salt og peber efter behag. Rul kødboller på ca. 3 cm i diameter. Varm 3 spsk. olivenolie på en stor pande, og steg kødbollerne i ca. 10 minutter, indtil de er brune og gennemstegte.

Smag saucen til med salt og peber, hvis du ønsker det. Hæld vandet fra spaghettien, og anret fire tallerkner med spaghetti, kødbollet og tomatsauce. Pynt med resten af den friske basilikum samt flager af Prima Donna.

Vinforslag:

Frugtagtig rødvin