Share

Risotto con funghi

Risotto con funghi
Risotto con funghi
hovedret 35 min. 4 personer Prima Donna maturo

Ingredienser:

100 g Prima Donna maturo (rød)
1,5 liter bouillon
2 forårsløg
1 fed hvidløg
3 spsk. olivenolie
350 g risottoris
1 dl hvidvin
250 g svampe i skiver
4 skiver Serranoskinke
250 g cherrytomater
frisk timian

Tilberedning:

Varm ovnen til 175˚C. Læg serranoskiverne mellem to stykker bagepapir på en bageplade. Læg et ildfast fad ovenpå for at holde skiverne flade. Steg skinken sprød i ca. 20 minutter. Tjek af og til.

Lav bouillonen i henhold til pakkens anvisning. Hak forårsløg og hvidløg. Varm 1 spsk. olivenolie i en (wok)gryde og steg forårsløg og hvidløg let i 2 minutter. Tilføj risottorisene og steg blandingen til risene er glasagtige. Hæld hvidvinen over risene og bring dem i kog. Herefter tilføjes en kop bouillon under omrøring. Vent indtil risene har opsuget det meste af bouillonen før endnu en kop tilføjes. Risottoen er klar når risene er al dente og ligger i en cremet masse (ca. 25 minutter).

Varm 2 spsk. olivenolie på en pande og steg svampene. Halvér cherrytomaterne, riv Prima Donnaen og hak timianen. Bland til sidst svampe og ost i risottoen. Serveres på fire tallerkner og pyntes med cherrytomater, frisk timian og serranoskinke.

Vintip:

Pinot Grigio (hvid, Italien)