Share

Romana ostesuppe

Romana ostesuppe
Romana ostesuppe
forretter 30 min. 4 personer Prima Donna forte

Ingredienser:

30 g smør
1 løg
30 g mel
800 ml kødbouillon
100 ml hvidvin  
1 porre [skåret i tynde ringe]
200 g Prima Donna forte
100 g cremefraiche
salt og peber
100 g stribet, røget spæk [skåret i små stykker]
olie
4 skiver franskbrød

Tilberedning:

Smelt smørret, og svits det finthakkede løg i det, til det er glasklart. Tilsæt mel, og lad det blive gyldent. Kom derefter bouillonen i lidt ad gangen. Varm op til kogepunktet under omrøring. Tilsæt hvidvinen og porreringene, og lad det derefter koge i 15 minutter ved svag varme, indtil suppen er let jævnet. Riv i mellemtiden 100 gram Prima Donna forte, og skær resten i små stykker. Rør den revne ost i suppen sammen med cremefraichen. Smag til med salt og peber.

Steg spækterningerne i olie, og tilsæt franskbrødet skåret i tern. Lad det blive sprødt, og hæld det overskydende fedt fra. Hæld ostesuppen i tallerkener. Fordel spæk/brødblandingen hen over dem sammen med de små stykker Prima Donna forte. Server med det samme.

God appetit.

I stedet for porrer kan der anvendes 4 spiseskefulde fintsnittet selleri.