Share

Kartoffelpizza

Kartoffelpizza
Kartoffelpizza
hovedret 40 + 30 min. sommer 4 personer Prima Donna maturo

Ingredienser:

200 g revet Prima Donna maturo 
1 kg kartofler
400 g færdig pizzadej
150 g kvark med krydderurter
70 g tomatpure
3 spsk. solsikkeolie
300 g løg
200 g kogt skinke
2 spsk. friske hakkede krydderurter (f.eks. basilikum, purløg)
60 ml piskefløde
salt og peber

Tilberedning:  

Kog kartoflerne, lad dem køle lidt af, og pil dem. Rul pizzadejen ud med en kagerulle til en størrelse på 25 x 40 cm, og læg den i en smurt bradepande. Tryk dejen fast til kanten og lad den hæve i ca. 15 minutter. Smør kvarken ud på dejen i et tyndt lag, og kom derefter tomatpure og 2 spsk. olie på. Pil løgene, skær dem i ringe, og steg dem let i den resterende olie. Skær skinken i 5 mmstore tern. Fordel løgringene og skinketernene på dejen, og drys krydderurterne hen over. Skær de kogte kartofler i lige store skiver, og læg dem som tagsten oven på pizzaen, drys med salt og peber. Rør 150g Prima Donna maturo sammen med piskefløden, fordel blandingen hen over kartoflerne og strø til sidst resten af osten henover. Bag pizzaen i ca. 30 minutter i en ovn, der er varmet op til 200° C. Smager pragtfuldt med en lækker grøn salat. God appetit!