Share

Porretærte

Porretærte
Porretærte
hovedret 40 + 30 min. 4 personer Prima Donna leggero

Ingredienser:

til en springform på Ø26 cm

Til dejen:
300 g mel
150 g smør
1 æg
en knivspids salt

Til fyldet:

80 g revet Prima Donna leggero (alternativ: Prima Donna rød)
750 g porrer
25 g smør
100 g lufttørret skinke, f.eks. parmaskinke
100 g cremefraiche
1 spsk. hakket oregano
2 æg
salt, peber, muskatnød

Tilberedning:

Ælt dejen sammen, pak den ind i husholdningsfilm, og læg den i køleskabet (for at hvile).

Tænd ovnen på 200˚C.

Skær porrerne i ringe, vask dem, og lad dem dryppe godt af. Steg dem derefter kort i 15 g smør. Tilsæt salt, og lad igen porrerne dryppe af. Skær skinken i tern, og steg dem kort i resten af smørret. Rul dejen ud, og beklæd en springform med den. Tryk dejen godt ind mod kanterne, og skær den overskydende dej af. Bag bunden i ca. 10 minutter.

Imens bunden bager, røres æg sammen med cremefraiche oregano, peber, muskatnød og den revne Prima Donna. 

Når bunden har bagt 10 minutter, fordeles først porrerne og derefter skinken på bunden. Kom til sidst æggeblandingen over fyldet, og bag det hele ved 200˚C i 35 minutter.

Pas på! Dæk tærten med bagepapir efter 20 minutter.

Tip: Server med en grøn salat.