Om Prima Donna - Formaggío con Passíone

Prima Donna Sfeer 

Prima Donna er modnet - ligesom de bedste af vine - indtil den når smagens toppunkt. Af denne grund modnes ostene ikke i en fastlagt tid, men indtil de får en særlig smag. Gennem modningsperioden er der fire forskellige varianter at opdage: fino, maturo, forte og leggero, hver især tilbyder en unik italiensk smagsoplevelse. Den fjerde variant "leggero", indeholder kun 20,5% fedt (30+) og har en let og krydret smag, hvilket gør den til den ideelle ost til sundhedsbevidste forbrugere.

Under den særlige modning af Prima Donna og især på de ekstra lagrede varianter maturo og forte vises synlige modningstegn - små hvide pletter i osten, som kaldes modningskrystaller. De fine, hvide krystaller synes at ophobe sig i ostens huller. Det er grunden til, at når man skærer Prima Donna, kan der være synlige hvide striber hen over den skårne del af osten. Dette kendetegner Prima Donna ligesom dens unikke og specifikke modning.

Prima Donna er især en rigtig delikatesse alene, for eksempel med et godt glas rødvin såsom en Cabernet Sauvignon, Pinot Noir, Syrah eller Zinfandel.