Historie

En osteelsker fra Holland fandt under sin søgen efter de bedste oste i Italien de smukke, lokale ostespecialiteter. Tilbage i Holland lavede han en hollandsk ost med en italiensk karakter. Inspireret af den hårde parmesan og den bløde, søde Gruyere ost lavede de hollandske ostemejerister Prima Donna, der har en blødere struktur end parmesanost og er hårdere end Gruyere, med en særlig blød, nøddeagtig smag. Med hensyn til smag er Prima Donna maturo mere som parmesan, mens Prima Donna fino er mere som Gruyere. Prima Donna har perfekte smeltningsegenskaber, hvilket gør den til en stjerne i det varme og kolde køkken.

Det er ikke kun den unikke opskrift og særlige smag, der definerer Prima Donna, men også den særlige modning gør Prima Donna helt unik. Ligesom de bedste af vine, når Prima Donna smagstoppunktet ved at tilbringe den rette tid på ostemejeristens lager, der har en specifik luftfugtighed og temperatur.

Prima Donna, der ligger på træplader, får den tid det tager til at modnes, indtil den ønskede, unikke smag er nået. Ostemejeristen inspicerer Prima Donna regelmæssigt for at afgøre, om den kan forlade lageret som fino, maturo, forte eller leggero. Den unikke og karakteristiske smag af Prima Donna er afgørende for ostemejeristen, når det skal afgøres, om osten er klar til at forlade lageret.

Prima Donnas succes blev tidligt anerkendt ud over grænserne i Holland og begyndte at nyde en stigende global efterspørgsel.